Indien u niet aanvullend verzekerd bent, kunt u uw behandelingen bij Fysiotherapie Butterhuizen in Heerhugowaard ook eenvoudig via een Tikkie betalen.


Wij kunnen u ook een nota sturen als dat uw voorkeur heeft.

BELANGRIJK:

Fysiotherapie Butterhuizen is open voor behandelingen

(Update openingstijden)



Fysiotherapie Butterhuizen is op dit moment open voor behandelingen op maandag, woensdag en vrijdag. Op maandag en woensdag kunt u bij ons terecht van 07.30 tot 18.30 uur en op vrijdag van 07.30 tot 13.00 uur. Op donderdag zijn er mogelijkheden voor telefonische consulten en videobellen.

Wij zijn wel 5 dagen in de week telefonisch bereikbaar voor vragen en het maken van afspraken.


Vanaf 1 juni zullen er ook weer behandelingen mogelijk zijn op de donderdagmiddag.

Vanaf 1 juli zullen de maandagavond en woensdagavond weer beschikbaar zijn.

Vanaf augustus komt ook de donderdagochtend er weer bij en vanaf september verwachten wij weer volledig te draaien, dus inclusief de dinsdag, en gelden de originele openingstijden weer.


Wij volgen de richtlijnen van de KNGF, RVIM en VWS met betrekking tot het Corona-virus en zullen dan ook alle mogelijke voorzorgsmaatregelen treffen om de behandeling voor iedereen veilig te maken.


Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen en mocht er iets veranderen, dan hoort u van ons.


Fysiotherapie Butterhuizen


Advertorial op Dichtbij.nl


Fysiotherapie Butterhuizen staat deze week met een advertorial op Dichtbij.nl, regio Groot-Alkmaar. Het gehele artikel kunt u vinden onder het kopje Persberichten. Op deze pagina staan ook alle oudere persberichten.   Read more

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met een voorstel van minister Schippers om fysiotherapie bij etalagebenen in de basisverzekering op te nemen. Hiermee is een eerste stap gezet naar meer fysiotherapie in de basisverzekering, vooral voor chronisch zieken.


De minister kondigt op de site van het ministerie VWS het nieuws aan:

Voor mensen met zogenaamde etalagebenen in de 2e fase, pijn door vernauwde bloedvaten in de benen, komt fysiotherapie in het pakket. Het Zorginstituut Nederland (ZIN) concludeerde in maart dat oefentherapie onder begeleiding (voldoende) effectief is in die 2e fase en in de meeste gevallen de voorkeur heeft boven vaatchirurgie. Voor deze groep patiënten bestaat vanaf 2017 aanspraak op 37 behandelingen verspreid over een jaar, daarbij worden dan ook de eerste 20 behandelingen vergoed. Hiermee verschuift zorg die in het ziekenhuis wordt verleend naar de fysiotherapie. Daarop zal de zorgverzekeraar moeten inkopen.


Na een stevige lobby van KNGF, samen met onze partners zoals Claudicationet, is dit een succes voor onze patiënten. Wel is het jammer dat de minister het advies van het Zorginstituut niet geheel heeft overgenomen. Op basis van de richtlijnen KNGF en de multidisciplinaire richtlijnen met o.a. Vaatchirurgen adviseerde het Zorginstituut 29 tot 46 behandelingen mogelijk te maken afhankelijk van de situatie van de patiënt. De minister heeft echter gekozen voor 37 behandelingen voor iedereen. Door deze beperking van de minister krijgen patiënten niet altijd de juiste zorg. Daar zal KNGF nog aandacht voor vragen van de Kamerleden als dit voorstel op 16 juni in de Tweede Kamer zal worden behandeld.


KNGF heeft in de Tweede Kamer ook gelobbyd voor meer fysiotherapie bij patiënten met reuma/artrose, hartfalen en hernia in de basisverzekering. Zij hebben veel baat bij behandeling door fysiotherapeuten. Helaas wil de minister die stap pas zetten na een systeemadvies over fysiotherapie van het Zorginstituut dat na de zomer verschijnt. Dat betekent dat die eventuele pakketwijzigingen pas in 2018 gerealiseerd kunnen worden.


Bron: www.KNGF.nl


Eerste stap gezet op weg naar meer fysiotherapie in basisverzekering

Fysiotherapie Butterhuizen in Waardergolf

In de sporthal van de Waardergolf in Heerhugowaard hangt sinds kort een reclamebord van Fysiotherapie Butterhuizen.

Fysiotherapie Butterhuizen vindt sporten en bewegen erg belangrijk om de fysieke gesteldheid goed te houden en klachten te voorkomen. Vandaar dat wij de Waardergolf een uitermate geschikte plaats vonden voor ons reclamebord.

Uiteraard willen wij met dit bord ook meer mensen bereiken en aandacht vestigen op de praktijk.

Fysiotherapie Butterhuizen heeft nog altijd ruimte voor nieuwe patiënten.

Wij zouden het leuk vinden als u via onze Facebook-pagina uw mening geeft over ons reclamebord. www.facebook.com/fysiotherapiebutterhuizen

Tijdens de zomer een blessure opgelopen?

Tijdens de zomer zijn mensen soms actiever dan de rest van het jaar.Het lekkere weer inspireert mensen om naar buiten te gaan en dingen te ondernemen, zowel thuis als op vakantie. Je gaat lange wandelingen maken, flinke stukken fietsen, sporten en je tuin opknappen. Je lichaam is deze inspanningen misschien niet gewend, waardoor je gemakkelijk je spieren kunt overbelasten en een blessure oplopen. In eerste instantie denk je misschien dat het alleen spierpijn is, maar er kan meer aan de hand zijn. Mocht de pijn nou niet verminderen, is het toch verstandig om naar de fysiotherapeut te gaan. Bij Fysiotherapie Butterhuizen in Heerhugowaard kun je nog steeds terecht met fysieke klachten, bij een blessure, maar ook bij herstel na een operatie.

   Terug van vakantie, reguliere openingstijden van kracht


Sinds maandag 15 september is Richard weer terug van vakantie en zijn de reguliere openingstijden van Fysiotherapie Butterhuizen weer van kracht.


De praktijk heeft nog altijd ruimte voor nieuwe patienten en u heeft geen verwijzing van een arts nodig om een afspraak te kunnen maken. Schroom dus niet om contact op te nemen indien u fysieke klachten heeft.

Fysiotherapie Butterhuizen heeft ruimte voor nieuwe patienten


Fysiotherapie Butterhuizen in Heerhugowaard is goed onderweg, na de overname op 1 januari 2014. Er worden veel patiënten behandeld en geholpen en ook de groepslessen Pilates en Core Stability zijn begonnen. De praktijk kan nog verder uitbreiden en nieuwe patiënten zijn van harte welkom. Daarnaast is er nog ruimte in de groepslessen voor mensen die graag in een kleinere groep willen trainen.


Tegenwoordig is voor fysiotherapie geen verwijzing meer nodig van de huisarts. Mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat kunnen rechtstreeks contact opnemen met Fysiotherapie Butterhuizen. De praktijk staat open voor nieuwe patienten


De groepslessen Core Stability en Pilates zijn inmiddels van start gegaan, maar mensen kunnen zich nog steeds opgeven en instromen. Tijdens deze lessen worden de rugspieren en het spierkorset getraind om veel geziene klachten te voorkomen. De lessen worden klein gehouden, maximaal 6 mensen per les, zodat iedereen persoonlijke aandacht kan krijgen en er rekening gehouden kan worden met de fysieke gesteldheid van iedereen De lessen zijn op maandag van 17.00 tot 18.30 uur en woensdag van 10.30 tot 12.00 uur. Bij voldoende animo kunnen er lessen bij komen.

Aangepaste openingstijden wegens vakantie

Van maandag 1 september t/m vrijdag 12 september zal Fysiotherapie Butterhuizen in Heerhugowaard beperkt geopend zijn, vanwege de vakantie van fysiotherapeut Richard Toorenent. De praktijk zal op maandag en donderdag geopend zijn van 09.00 uur tot 18.00 uur. U kunt dan terecht bij vervangend fysiotherapeut Laurens Oliveiro. De praktijk is wel alle werkdagen telefonisch bereikbaar van 07.30 uur tot 20.00 uur. Vanaf maandag 15 september is Richard weer terug en zullen de gewone openingstijden weer van kracht zijn.

55-plussers met rugklachten hebben meer baat bij beweging

Bijna driekwart van de 55-plussers met rugklachten slikt pijnstillers die nauwelijks helpen om de rugpijn te verminderen, maar wel nare bijwerkingen geven.

Dat stelt onderzoeker en huisarts in opleiding Wendy Enthoven van het Erasmus MC in een promotieonderzoek.


675 patienten werden gevolgd over een periode van vijf jaar, de bevinding werd gemaakt op basis van de gegevens uit het eerste halfjaar van het onderzoek.


Paracetamol en NSAID's (ontstekingsremmers zoals ibuprofen of diclofenac) blijken weinig effect te hebben. Volgens de onderzoekster neemt rugpijn op een schaal van 100 met 3,3 punten af met het slikken van deze ontstekingsremmers. "Verder zijn er aanwijzingen dat paracetamol bij acute lage rugpijn niet effectiever is dan een placebo", aldus Enthoven.


Bewegen

Ouderen kunnen volgens de onderzoekster beter blijven bewegen bij rugpijn, ondanks dat dit lastig kan zijn. "Veel ouderen zijn bang om iets te forceren, maar uit de praktijk blijkt dat dit niet zo is en dat rugpijn meestal vanzelf weer over gaat."


Dat de fysiotherapeut een belangrijke rol kan spelen om die ouderen op een goede en verantwoorde wijze te laten bewegen en ook om de angst om te bewegen weg te nemen vertelt het onderzoek niet. Dat is echter wel waar het KNGF op inzet. Of het nu gaat om de generieke zorgmodule bewegen of om gesuperviseerde looptraining bij claudicatio, de fysiotherapeut is de zorgverlener bij uitstek om mensen in beweging te houden of om mensen in beweging te brengen.


Rugpijn komt in Nederland het meeste voor tussen de 45 en 64 jaar. Ouderen hebben meer kans op bijwerkingen van pijnstillers, doordat zij vaak ook andere ziekten hebben of andere medicijnen gebruiken.


Bron: ANP/KNGF

Pinnen bij Fysiotherapie Butterhuizen

Vanaf heden is Fysiotherapie Butterhuizen in Heerhugowaard in het bezit van een Pin-apparaat. Hiermee bieden wij de patiënten die niet aanvullend verzekerd zijn de mogelijkheid om hun behandeling direct te betalen in plaats van te wachten op een nota.

Indien u niet aanvullend verzekerd bent, moet u de behandelingen zelf betalen. Door middel van een mobiel betaalapparaat, kunt u nu ter plekke het openstaande bedrag pinnen. U kunt ook nog steeds wachten op de maandelijkse nota die Fysiotherapie Butterhuizen u stuurt.

U heeft vanaf heden dus de keuze om te pinnen of het geld over te maken.

Fysiotherapie Butterhuizen bestaat 1 jaar!

Per 1 januari 2015 bestaat Fysiotherapie Butterhuizen in Heerhugowaard 1 jaar in de nieuwe vorm, met fysiotherapeut Richard Toorenent aan het roer. Een goed eerste jaar en dit willen wij in 2015 doorzetten. Er zullen dit jaar nog meer verbeteringen plaatsvinden, waardoor wij de kwaliteit en efficientie hoog kunnen houden. Er is nog altijd ruimte voor nieuwe patienten, dus schroom niet om te bellen voor een afspraak.

Overname Fysiotherapie Butterhuizen

 

Per 1 januari 2014 is Fysiotherapie Butterhuizen in Heerhugowaard overgenomen door Richard Toorenent. Vanaf nu kunt u bij hem terecht voor fysieke klachten en vragen aan de fysiotherapeut.

Er zullen echter wel enige veranderingen plaatsvinden, zoals een geheel nieuwe website, een nieuw mailadres, nieuwe openingstijden en nieuwe diensten die aangeboden worden. U kunt alle informatie over deze veranderingen vinden op de website. Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over een bepaalde dienst, schroom dan niet om contact op te nemen met de heer Toorenent.


Vanuit de nieuwe praktijk willen wij Harry Jonkers veel plezier en succes wensen bij zijn toekomstige plannen en bedanken dat hij deze overname mogelijk heeft gemaakt.

Consumentencampagne KNGF

Groepslessen Core Stability en Pilates

Vanaf 3 maart zal Fysiotherapie Butterhuizen groepslessen Core Stability en Pilates aan gaan bieden.

De Core Stability lessen zullen in eerste instantie plaatsvinden op maandagmiddag om 17.00 uur en woensdagochtend om 10.30 uur.

De Pilates lessen vinden plaats op maandagmiddag om 17.45 uur en op woensdagochtend om 11.15 uur.

Er is ruimte voor zes mensen per les. Indien er meer vraag naar is, komen er meer lestijden bij.

U kunt zich inschrijven voor de lessen via de mail of per telefoon. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Fysiotherapie Butterhuizen.


Meer informatie over de inhoud van de lessen is te vinden onder het kopje Diensten op deze website.

Tips om blessures te voorkomen tijdens de wintersport

In deze tijd van het jaar gaan veel mensen op wintersport. Maar helaas komen velen van hen terug met blessures.

Skiën vergt namelijk veel van je lichaam, ook voor een ervaren wintersporter.


De fysiotherapeut is een expert op het gebied van beweging en houding en je kunt hem altijd vragen om advies en ondersteuning om blessures te voorkomen.


Hier volgen enkele tips van Fysiotherapie Butterhuizen:

-Verbeter je conditie voordat je op wintersport gaat. Bereid je goed voor door middel van training. Richt je op het versterken van je spieren en het verbeteren van je balans en stabiliteit. Als je niet fit bent is de kans op een blessure groter..

-Zorg dat je goed uitgerust bent voordat je de piste op gaat. Een verminderd concentratievermogen vergroot de kans op vallen. Een verminderde balans resulteert in compensatiegedrag wat het risico op blessures vergroot.

-Vergeet niet voldoende te eten en te drinken. Je spieren hebben energie nodig. Koolhydraten leveren energie voor en tijdens het bewegen. Eiwitten zorgen voor het herstel van je spieren na afloop.

-Pas op met alcoholgebruik. Natuurlijk is het gezellig om ’s avonds lekker een drankje te doen. Maar ga dan niet de volgende ochtend met een kater de piste op. Wacht wat langer en ga pas later op de dag weer skiën. Zorg dat je genoeg water drinkt om de effecten van de alcohol ongedaan te maken.

-Neem tussendoor rustpauzes en weet wanneer je moet stoppen. Zorg dat je voldoende nachtrust krijgt en geef je spieren de tijd om te herstellen.


Deze tips helpen je om te voorkomen dat je één van de honderden mensen wordt die een blessure oplopen tijdens de wintersportvakantie. Natuurlijk kun je altijd contact opnemen met fysiotherapeut Richard Toorenent voor advies op maat.


Geniet van je wintersportvakantie! En mocht je onverhoopt toch een blessure oplopen, dan kun je altijd bij ons terecht voor een afspraak. Fysiotherapie Butterhuizen heeft nog steeds ruimte voor nieuwe patiënten.


De beste zorgpolissen voor fysiotherapie volgens KNGF

In het najaar kunnen consumenten weer hun zorgverzekering kiezen. En dat is, met het woud aan verschillende polissen, behoorlijk lastig.


Voor ruim de helft van de Nederlanders is fysiotherapie dé reden om voor een aanvullende zorgverzekering te kiezen. Om precies te zijn: 55 procent! Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO uitgevoerd in opdracht van het KNGF. Je zou verwachten dat verzekeraars dit ‘belonen’ met een goede dekking voor fysiotherapie, maar dat valt in de praktijk flink tegen. Ook aankomend jaar weer.


Reden voor het KNGF om de komende weken campagne te voeren. Enerzijds om consumenten aan te moedigen hun verzekering zorgvuldig te kiezen, anderzijds om politiek en publieke opinie te wijzen op handelswijze van verzekeraars. En de gevolgen daarvan voor de beschikbaarheid van fysiotherapie.


Het KNGF heeft de 8 beste zorgpolissen voor u op een rijtje gezet. Bent u nog niet helemaal zeker van de zorgpolis die het beste bij u past? Wij hebben op onze praktijk in Heerhugowaard een uitgebreide lijst met alle aanvullende verzekeringen betreffende fysiotherapie. Of u kunt zelf een vergelijking maken op www.defysiotherapeut.com.


Denkt u komend jaar fysiotherapie nodig te hebben? Schroom dan niet om contact op te nemen met Fysiotherapie Butterhuizen in Heerhugowaard. Wij hebben nog altijd plaats voor nieuwe patiënten en denken met u mee wat betreft uw aanvullende verzekering

Premies en vergoedingen fysiotherapie 2016 zijn bekend

De vergoedingen en premies voor fysiotherapie in 2016 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars. Fysiotherapie Butterhuizen heeft ook in 2016 zorgovereenkomsten met alle grote zorgverzekeraars in Nederland, waaronder VGZ, Univé, Zilveren Kruis Achmea, Menzis, Ditzo en De Friesland


De vergoeding van fysiotherapie en oefentherapie uit het basispakket hangt af van de leeftijd van de patiënt/verzekerde en of hij/zij een aandoening heeft die op de chronische lijst aandoeningen staat. Op deze lijst staan veel (chronische) aandoeningen en aangeboren afwijkingen waarbij fysiotherapie/oefentherapie een zeer belangrijke rol heeft in de gezondheid van de patiënt. Dat geldt echter niet meer voor alle aandoeningen. Zo zijn veel reumapatiënten al een aantal jaar aangewezen op vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering.


Enkele aandoeningen die op de chronische lijst staan, zijn:

•Ruggenmergaandoening

•Multipele sclerose (MS)

•Spierziekte

•Whiplash

•Frozen shoulder

•Myasthenia gravis


Mensen met aandoeningen of andere klachten die niet op de “lijst” staan zullen een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie moeten afsluiten of de behandelingen zelf moeten betalen.

Controleer voor de zekerheid de eigen polis of neem contact op met de zorgverzekeraar met betrekking tot de vergoeding en voorwaarden.


Op de website van ZorgWijzer zijn alle vergoedingen en premies voor u op een rijtje gezet. De vergoedingen op ZorgWijzer zijn gebaseerd op fysiotherapeuten die een contract hebben gesloten met de zorgverzekeraar. Indien de behandelend fysiotherapeut geen contract heeft met de zorgverzekeraar, is de kans groot dat de vergoeding voor de patiënt lager uitvalt. Bij een budgetnatura- of naturapolis ligt het vergoedingspercentage voor niet-gecontracteerde zorg tussen de 50 en 80 procent van het ‘gemiddeld gecontracteerde tarief’ dat geldt voor de behandeling. Bij een restitutiepolis ligt dat percentage op 100 procent, maar ook dan kan het voorkomen dat de verzekerde/patiënt zelf iets moet bijbetalen, omdat het tarief van de therapeut hoger ligt dan het ‘gemiddeld gecontracteerde tarief’.


Onze praktijk in Heerhugowaard heeft een contract met alle zorgverzekeraars. Het is tegenwoordig niet meer nodig om een verwijsbriefje van de huisarts te vragen om naar de fysiotherapeut te gaan en voor vergoeding in aanmerking te komen.


Kijk voor het gehele artikel en de premies en vergoedingen per verzekeraar op http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie



Onderzoek wijst op preventieve werking fysiotherapie

bij artrose

Al op betrekkelijk jonge leeftijd is te zien of iemand met knieklachten een verhoogde kans heeft om later knieartrose te ontwikkelen. Onder meer mensen met een meniscusletsel of een gescheurde kruisband lopen risico, blijkt uit promotie-onderzoek van Kasper Huétink (Orthopaedie en Radiologie). Hij verwacht dat deze patiëntengroep zou kunnen profiteren van specifieke trainingstherapie.


Meniscusletsel of een gescheurde kruisband geven een verhoogd risico op knieartroseRond 1997 deden drie medische centra, waaronder het LUMC, onderzoek aan mensen met knieklachten. De vraag was of een kijkoperatie aanvullende informatie geeft als er een MRI-scan is gemaakt; MRI was in die tijd een nieuwe beeldvormingstechniek en men wist nog niet of een arts er genoeg aan had om een diagnose te stellen. Van de deelnemende mensen werd een groot aantal gegevens vastgelegd.


Risicofactoren

Tien jaar later wilde Kasper Huétink weten wie van de mensen van toen knieartrose had ontwikkeld en hoe dat samenhing met hun vroegere medische gegevens, oftewel: wat zijn risicofactoren? Huétink is thans deeltijdonderzoeker bij de afdeling Orthopaedie van het LUMC en daarnaast arts in het Spine & Joint Centre in Rotterdam. Artrose kan ontstaan op de overgang tussen twee botten in een gewricht, zoals de knie. Huétink: “Het kraakbeen dat de botuiteinden bekleedt is dan deels verdwenen en er is botwoekering.”

Uit de patiënten van weleer (indertijd gemiddeld 32 jaar) selecteerde hij de mensen die toen minimaal een maand pijnlijke of stijve knieën hadden, maar geen acute symptomen zoals een knie die op slot zat. “Op röntgenfoto’s en MRI was toen geen artrose te zien”, zegt hij.


MRI-beeld

Uit metingen tien jaar later blijkt dat veel van deze mensen (nu gemiddeld 42 jaar oud) op de MRI regelmatig artrotische afwijkingen hebben en dat hun knieën gemiddeld wat minder goed functioneren dan die van leeftijdgenoten. Maar er is geen directe relatie tussen het MRI-beeld en de klachten: zo zijn er mensen met veel kraakbeenverlies die toch geen pijn hebben en geen moeite met bewegen.


Meniscusoperatie

Veel mensen uit de groep hadden indertijd een scheur in een meniscus en waren daaraan geopereerd. “Bij een scheur hangt er een flapje los dat ergens tussen kan raken en problemen kan veroorzaken. Daarom haalt de arts het vaak weg. De resultaten uit ons onderzoek laten zien dat zo’n operatie het ontstaan van artrose op langere termijn niet voorkomt én dat de knie in het dagelijks leven niet veel beter functioneert; alleen op sportniveau laten sommige tests iets betere uitkomsten zien. De vraag is dus of zo’n meniscusoperatie altijd zinvol is. Er lopen momenteel grote klinische trials om dat te onderzoeken.”


Knieletsel

Een gescheurde kruisband en een gescheurde meniscus op jonge leeftijd blijken de kans op knieartrose later te verhogen. “Waarschijnlijk beschadigt het kraakbeen doordat mensen met zo’n letsel de knie anders gaan belasten”, zegt Huétink. “Ook jonge mensen die zwaar zijn lopen een verhoogd risico. Daarbij zal met name de grote belasting een rol spelen, maar mogelijk ook de afwijkende stofwisseling die met overgewicht gepaard gaat.”

Daarnaast doet de erfelijke aanleg ertoe. “Het kraakbeen wordt gedurende het leven onderhouden, zodat het gezond blijft. Maar er zijn bepaalde genetische variaties bekend waarmee dat onderhoud minder goed lukt, en in combinatie met knieletsel vergroot dat de kans dat er kraakbeen verdwijnt.”


Fysiotherapie

Deze risicofactoren waren bekend, maar nieuw is dat ze op jonge leeftijd al aantoonbaar zijn. Huétink raadt dan ook aan om jonge mensen met langdurige knieklachten op deze risicofactoren te beoordelen. Als ze een verhoogd risico lopen, dan kunnen bijvoorbeeld intensieve fysiotherapeutische trainingsprogramma’s helpen voorkómen dat artroseklachten het dagelijks functioneren ernstig gaan belemmeren. Kasper Huétink promoveerde op 23 september op het proefschrift ‘Knee complaints and prognosis of osteoarthritis at 10 years. Impact of ACL ruptures, meniscal tears, genetic predisposition and surgery.’

(Bron: LUMC.nl)

Fysiotherapie Butterhuizen werkt met 4xT-Methode

Sinds kort werkt Fysiotherapie Butterhuizen volgens de 4xT-Methode, een nieuwe behandelwijze die gebaseerd is op nieuwe anatomische inzichten en gesteund door nieuwe testmethoden. Het resultaat van deze aanpak is dat 80% van de patiënten binnen 1-3 behandelingen klachtenvrij zijn. De 4xT-methode is een test en behandel ‘algoritme’ en gaat volgens een vast test- en behandelpatroon, Test, Tape, Trigger, Train.


Allereerst wordt er tijdens de behandeling met een aantal sneltesten bekeken hoe het bewegen gaat, of de beweging beperkt is en hoeveel pijn het bewegen doet. Na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd en in die richting getapet. Het triggeren bestaat uit fysiotherapeutische mobilisatietechnieken en manuele therapie waarmee de beweging het gewricht wordt ingestuurd en vrijgezet. Vervolgens wordt er getraind volgens specifieke en doelgerichte medische fitnesstraining om de resultaten te behouden.


De 4xT-methode maakt gebruik van bestaande en nieuwe behandeltechnieken en helpt bij vrijwel alle gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, knie en enkel. Er is bij behandeling volgens de 4xT-Methode resultaat te garanderen. Iets dat uniek is in de fysiotherapie. Doordat elke tapetechniek en mobilisatietechniek vooraf bepaald wordt via eenvoudige testen, is elke techniek altijd effectief. De oefeningen slijpen direct de nieuwe bewegingen in het fasciale patroon, waardoor gezorgd wordt voor een blijvend resultaat.