Fysiotherapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat. Heeft u klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat dan wordt u geadviseerd, begeleid en behandeld. De behandeling bestaat uit oefentherapie, massage en fysische therapie. De klachten kunnen zijn opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde houding of beweging, een ongeluk, ziekte of gewoon door ouder worden. Met behulp van fysiotherapie kunnen functiestoornissen en de daaraan gekoppelde beperkingen verminderd of verholpen worden, zodat werk sport en hobby’s eventueel weer hervat kunnen worden.

De fysiotherapeut doet een intakegesprek en lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt dat met de patiënt. Medewerking van de patiënt is belangrijk voor het slagen van de behandeling. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol.

Sinds 1 januari 2006 kunnen mensen rechtstreeks een fysiotherapeut bezoeken als ze klachten hebben, ze hebben geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.


Welke klachten komen in aanmerking?

 

•pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten 

•zwelling van gewrichten 

•krachtsvermindering 

•bewegingsbeperking 

•stijfheid 

•problemen met bewegen 

•evenwichtsstoornissen 

•ademhalingsproblemen 

•vermoeidheidsverschijnselen of conditievermindering


Fysio-Methode

Fysiotherapie Butterhuizen werkt met een Fysio-Methode, een vernieuwede behandelwijze die gebaseerd is op nieuwe anatomische inzichten 

Het resultaat van deze aanpak is dat 80% van de patiënten binnen 1-3 behandelingen klachtenvrij zijn..


Allereerst wordt er tijdens de behandeling met een aantal testen bekeken hoe het bewegen gaat en we een nul meting maken van dat moment , of de beweging beperkt is en hoeveel pijn het bewegen doet. Na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd . Het  mobilisatietechnieken en manuele therapie waarmee de beweging het gewricht wordt ingestuurd en vrijgezet.  volgens specifieke en doelgerichte medische fysio-training die volgt om zo snel mogelijk de pijn vrije weer te kunnen bewegen 

.

Personal Training


Personal training betekent dat u samen met een persoonlijke trainer toewerkt naar heldere en haalbare resultaten op korte en lange termijn.

Het is voor iedereen en voor alle doeleinden: afvallen, conditie verbeteren, revalideren, sportspecifiek trainen, etc.

Er wordt speciaal voor u een trainingschema opgesteld, op uw persoonlijke situatie en wensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cardiotrainingen, hitt-trainingen, oefeningen met gewichten, zowel buiten als binnen. U kunt oefeningen meekrijgen om thuis te doen, en ook het dieet wordt onder de loep genomen, indien gewenst.

Groepslessen

Bij Fysiotherapie Butterhuizen kunt u ook groepslessen volgen. Er worden twee lessen aangeboden, Core Stability en Pilates.


Core Stability is een trainingsvorm die is ontstaan uit de rugrevalidatie en topsport. De training is voornamelijk gefocust op het spierkorset rondom het middel, de buik en de rug. In een half uur tijd wordt het hele korset met verschillende oefeningen aangepakt met als resultaat dat uw houding verbetert, rugklachten voorkomen worden en de spieren in de buik en de rug veel sterker worden. Door het trainen van de betreffende spiergroepen worden alledaagse activiteiten beter ondersteund.


Bij Pilates worden spierkracht en flexibiliteit verbeterd, vooral die van de rompspieren. De wervelkolom wordt soepeler en kan meer aan. Door de rustige bewegingen is de techniek van pilates uitstekend geschikt voor mensen met blessures, maar ook ter preventie daarvan. Ook voor vrouwen na de bevalling is pilates een goede manier om weer op krachten te komen, en daarna te blijven. De techniek bestaat met name uit grondoefeningen, waardoor gewrichten worden ontlast. Pilates is tevens een zeer goede ondersteuning voor elke andere vorm van sport.


De groepslessen worden in eerste instantie aangeboden op maandagavond en woensdagochtend. Er is per les plaats voor zes personen.


De groepslessen kunnen per les betaald worden, maar er zijn ook verschillende abonnementsvormen mogelijk. Meer informatie hierover is te vinden op het tabblad Tarieven.

Health Promotion

Vanaf April zal Fysiotherapie Butterhuizen cursussen Health Promotion gaan aanbieden aan bedrijven. Meer informatie over deze cursussen volgt....

Indien u niet aanvullend verzekerd bent, kunt u uw behandelingen bij Fysiotherapie Butterhuizen in Heerhugowaard ook eenvoudig via een Tikkie betalen.


Wij kunnen u ook een nota sturen als dat uw voorkeur heeft.

KVK Nummer: 59116102


BIG: 4991693004